Kilpailut

Lyhyen historiamme aikana olemme järjestäneet jo lukuisia kilpailuja. Haasteet tällä saralla meillä oli jo vuosina 2004-2005, jolloin vajaan vuoden sisällä järjestimme suunnistuksen erikoispitkän matkan SM-kilpailut, Kalevan Kierroksen suunnistuksen ja hiihtosuunnistuksen pitkän matkan ja viestien SM-kilpailut. Tämä lisäksi olemme järjestäneet jo perinteikkäät jokakeväiset kansalliset Eukkorastit sekä useita alueellisia kilpailuja.

Perinteitä ja osaamista kisajärjestäjänä meillä on entisten seurojemme Imatran Suunnistajien ja Ruokolahden Suunnistajien ajoilta. Tunnettiinhan molemmat seurat jo omana aikanaan luotettavina arvokilpailujen järjestäjinä maassamme.

Ja puitteita eli maastoja meillä riittää – niin kesällä kuin talvella. Ruokolahden, Rautjärven, Puumalan vaativat maastot ovat tarjonneet jo vuosikausia unohtumattomia elämyksiä niin suunnistajille, ratamestareille kuin kartoittajillekin. Vuoksenniskan ja Ukonniemen polkurikkaat kankaat sekä Saimaan rantaharjut supikkoineen ovat puolestaan tarjonneet herkullisia hetkiä hiihtosuunnistuksen parissa.

Kilpailujen järjestäjänä toimiminen ja arvokilpailujen järjestäminen on yksi seuramme viidestä painopistealueesta, jossa meidän on lähitulevaisuudessa kehitettävä ja laajennettava osaamista seuramme jäsenistön keskuudessa. Olimme mittavimman haasteemme edessä vuonna 2010. Silloin järjestimme kansainvälisen Fin5–suunnistusviikon, jonka aikana Imatran-Ruokolahden alueella kilpaili ja lomaili noin 10 000 suunnistuksen harrastajaa tai heidän taustajoukkojaan.

Osanottajamääriltään suurten kilpailujen saamisella on merkittävä vaikutus myös seutukunnan elinkeinoelämään.

 

Järjestämiemme kilpailujen kisasivuille