Marjut Turunen voitti Maailman Cupin katsastuskilpailun Keminmaalla.

6.1.2012

SK Vuoksen Marjut Turunen voitti Maailman Cupin katsastuskilpailun Keminmaalla loppiaispäivänä.

Kisan voitosta käytiin tiukka kamppailu, sillä toiseksi suunnistanut Haapamäen Urheilijoiden Milka Leppäsalmi hävisi Marjutille vain 14 sekuntia ja kolmanneksi sijoittunut, samoin Haapamäen Urheilijoiden, Sonja Mörsky 53 sekuntia. Seuraaviin tulikin sitten eroa jo yli kaksi minuuttia.

Marjut siirtyi kilpailun  johtoon 2. rastilla, mutta kärkikaksikko eteni kisan tasapäisesti alusta loppuun. Suurimmillaan ero oli puolessa välissä kisaa Marjutin hyväksi 21 sekuntia. Marjutin voiton arvoa nostaa vielä se, että hän kilpailee viimeistä vuottan nuorten sarjassa. Vauhti ja varmuus tuntuu kuitenkin riittävän jo naisten pääsarjassakin.

- Tänään hiihtokin alkoi jo sujua ja suunnistuksen otin varman päälle. Alkutalvi on ollut vähän raskasta keliolosuhteiden ja syksyn opiskelujen vuoksi. Tämä antoi uskoa siihen, että suorituskunto alkaa tulla esiin, kun saa hyviä treenejä ja kisoja alle. Päätähtäin minulla on kuitenkin vasta helmikuun lopulla pidettävissä nuorten MM-kilpaluissa. Ensimmäiselle Maailman Cupin kierrokselle USA:han en ole joka tapauksessa lähdössä, kertoi Marjut kisan jälkeen.

Miesten katsastussarjassa Simo Turunen oli parhaana SK Vuoksen edustajana 13. jääden kisan voittajalle Staffan Tunikselle reilut 6,5 minuuttia. Lauri Nenonen kävi myös kokeilemassa vauhtia miesten sarjassa sijoituksen ollessa 14. 23 sekuntia Simo Turusta hitaampana.

Toisen sarjavoiton Keminmaan kilpailuissa toi Henri Similä poikien 18-vuotiaiden sarjassa.