Liisa Nenonen hopealle nuorten MM-sprintissä

1.3.2016

Hopeaa Liisalle!

Itävallan Obertilliachissa kamppaillaan hiihtosuunnistuksen arvomitaleista aikuisten EM, 20-vuotiaiden MM- sekä alle 17-vuotiaiden EM-kilpailuissa.

Itävallan Obertilliachissa, keskellä jylhää alppimaisemaa, jaetaan 29.2-6.3.2016 välisenä aikana tukku arvokisamitaleja niin aikuisille kuin junioreillekin. Ensimmäinen kisapäivä koetteli kilpailijoiden ja kisajärjestäjien huumoria, sillä kisaa edeltävänä yönä ja aamulla oli satanut lähes 50 cm märkää lunta. Lumimyräkkä sekoitti järjestäjien pasmat siinä määrin, että junioreiden ja nuorten sprinttitulokset mitätöitiin ja uusi kilpailu käytiin tänään tiistaina. Onneksi kalenterista löytyi varapäivä.

Viikon toinen kilpailupäivä kirkastui ensimmäisen vastakohtana ja sai hienon hopeareunuksen, kun vielä kotimaan kisoissa 18-sarjassa hiihtävä Liisa Nenonen nappasi hopeaa nuorten MM-kisoissa hieman yllättäenkin vanhempien tyttöjen nenän alta. Liisa kommentoi päivän suoritustaan näin:

"Piti nollata eilinen ja lähteä tekemään se minkä pystyy. Hiihto oli aika helpon oloista ja suunnistus kesti hyvin mukana. Pari aika tiukkaa laskua oli matkalla ja ne kun kesti pystyssä niin lopussa vaan sai painaa leveällä baanalla sen minkä pääsi. Karttoja ei ole vielä saatu takaisin, joten vaikea sanoa kuinka reitinvalinnan onnistuivat. Ei siellä mitään kovin pahoja tai kinkkisiä paikkoja kyllä ollut"

Samassa sarjassa niinikään 17-vuotias Roosa Similä hiihti myös hyvin ollen 13. Kisan voitti Norjan Anine Ahlsand.

Tulokset naiset alle 20-v: 1) Anine Ahlsand NOR 14.13, 2) Liisa Nenonen FIN 14.52, 3) Ljubov Balandina RUS 15.40, 4) Tuuli Suutari FIN 15.46, 5) Alina Husnutdinova RUS 15.47, 6) Petra Hancova CZE 15.55, 12) Noora Räisänen FIN 16.43, 13) Roosa Similä FIN 16.53, 19) Maiju Kovanen FIN 17.53, 23) Juliaana Näsi FIN 18.18.

SK Vuoksea edustavat virolaisveljekset olivat myös kisassa mukana. Anders Rõõm oli 9. (alle 17-v EM) ja Rimmo Rõõm 29. (nuorten MM).

Nuorten alle 20-vuotiaiden kilpailun viralliset tulokset.

Lue lisää Suomen Suunnistusliiton uutisesta.

Tiistaina alkuperäisen ohjelman mukaan aikuiset kilpailivat sekaparisprintissä, jossa Marjut Turunen yhdessä Pellon Ponnen Jyri Uusitalon hiihtivät Suomen 3-joukkueessa hyvin sijalle 10. Venäjän ja Ruotsin hallitessa kärkisijoja. Mitalitili on Suomen aikusilla edelleen avaamatta, mutta parhaat matkat ovat vielä edessä!