Hiihtosuunnistuksen SM-kilpailut Vuokatissa pitkä matka ja viesti

14.3.2010

Kaksi kultaa ja pronssi sekä pistesijoja Vuokatin SM- pitkältä matkalta 13.3.2010 sekä viisi joukkuetta mitaleilla SM-viesteissä 14.3.2010

SK Vuoksen hiihtosuunnistajat pitivät seuran värejä yllä myös SM-pitkällä matkalla Vuokatissa. Kilpailut olivat ennakko-odotusten mukaiset: fyysisesti vaativat radat, joissa isot korkeuserot ja runsaasti leveitä hiihtobaanoja. Suunnistuksellisesti radat painottuivat osittain vaikeasti hahmotettaviin reitinvalintoihin.

H18 sarjassa Lauri Nenonen jatkoi edellisen viikonlopun pronssilinjalla. Pitkällä matkalla kovassa seurassa eroa kärkeen tuli vain reilu minuutti. Laurin mitalia säesti Tuomas Kotro hienosti 4. sijalla.

Pisteille, eli 8. parhaan joukkoon, sijoittui lisäksi Riikka Laitinen sarjassa D20. Naisten pääsarjassa Anni Kovanen teki tasaisen suorituksen ja sijoitus oli 14.

Varttuneempien sarjoissa Virpi Juutilainen otti Suomen mestaruuden sarjassa D45 ja Anssi puolestaan sarjassa H50.

Viisi joukkuetta mitaleilla SM-viesteissä 14.3.2010

SM-viestit sujuivat SK Vuoksen joukkueilta erinomaisesti. Kirkkaimpana saavutuksena oli H18 sarjan Suomen mestaruus ylivoimaisella, yli 7 minuutin erolla kakkoseksi sijoittuneeseen Pohjakyrön Rastiin. Joukkue hiihti ja suunnisti järjestyksessä Lauri Nenonen, Masa Juutilainen ja Tuomas Kotro. Kaikki kolme olivat osuutensa nopeimmat.

Tässä sarjassa SK Vuoksen 2-joukkue täydensi loistavaa kokonaispanosta sijoittuen pronssille joukkueella Lauri Similä, Simo Villanen ja Markus Hakkarainen.

Muissa mitalisijoja tuoneissa sarjoissa SK Vuoksen joukkueet nappasivat pronssimitalit. Joukkueet ja osuusjärjestykset olivat seuraavat:

D40: Marja Tonder, Virpi Juutilainen ja Taina Lonka

H35: Juha Similä, Heikki Husu ja Anssi Juutilainen

H65: Timo Tiira, Pertti Veijalainen ja Urho Ryytty

Lisäksi naisten pääsarjan, D21:n joukkue Vilmalotta Silvonen, Riikka Laitinen ja Anni Kovanen antoi jo merkkejä noususta kohti kärkeä, sijoittuen viidenneksi.

Viestit suunnistettiin Vuokatin ns. alamaastossa, joka tarjosi vauhdikkaat ja suunnistuksellisesti vaativat radat.

Viestimenestys nosti samalla SK Vuoksen niukasti SM -tilaston kärkipaikalle 2,5 pistettä Haapamäen Urheilijoita ja 4 pistettä Ounasvaaran Hiihtoseuraa edelle.