Tuomas Kotrolle sprintin katsastusvoitto Kouvolassa

16.1.2011

Tuomas Kotro otti vahvan kiinnityksen nuorten MM-kisapaikkaan lauantaina 15.1.2011 Kouvolan Valkealassa pidetyissä nuorten MM-katsastuksissa. Tuomas voitti aamupäivän sprintin selvällä 16 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Kyrös-Rastin Lauri Linnainmaahan.

Tuomas Kotro otti vahvan kiinnityksen nuorten MM-kisapaikkaan lauantaina 15.1.2011 Kouvolan Valkealassa pidetyissä nuorten MM-katsastuksissa. Tuomas voitti aamupäivän sprintin selvällä 16 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Kyrös-Rastin Lauri Linnainmaahan. Kolmanneksi suunnisti Paimion Tommi Reponen, 32 sekuntia Tuomakselle hävinneenä. Lauri Nenosen vauhti olisi riittänyt kolmanteen sijaan, mutta -18 asteen pakkasen hyydyttämä Emit-kortti ja tarkistuslipukkeen puuttuvat piikkijäljet aiheuttivat hylkäämisen.

Muiden SK Vuoksen edustajien sijoitukset olivat: Masa Juutilainen 10., Lauri Similä 13. ja Simo Villanen 15. Tyttöjen 20-vuotisten katsastussarjassa Vilmalotta Silvosen sijoitus oli 12.

Kaikkiaan seuramme suunnistajat olivat sprintissä erinomaisessa vireessä. Sarjavoittoja suunnistivat H16 sarjassa Henri Similä, D14 sarjassa Sonia Juutilainen, H50 sarjassa Anssi Juutilainen ja D45 sarjassa Virpi Juutilainen. Myös muita hyviä sijoituksia tuli useissa sarjoissa.

Sprintin tuloksiin pääset tästä.

Iltapäivällä nuoret jatkoivat keskimatkan katsastuksella. Lauri ja Tuomas olivat jälleen hyvin kärkipään vauhdissa mukana, suunistaen sijat 4 ja 5. Voiton keskimatkalla vei Tommi Reponen. Laurin ero voittajaan 1 min 26 sekuntia ja Tuomaksella 1 min 38 sek. Valinnat Lillehammerissa käytäviin nuorten MM-kilpailuihin tehdään maanantaina 17.1. Jännitettävää jää lähinnä siitä, riittääkö Laurin katsastunäytöt ja viime vuoden EM-voitot joukkuepaikkaan. Ensimmäisestä, loppiaisena käydystä pitkän matkan katsastuksesta Lauri joutui jäämään pois sairastumisen vuoksi.

Poikien 20-vuotisten keskimatkan katsastuksessa Lauri Similä oli 14., Simo Villanen 21. ja Masa Juutilainen 22. Vilmalotan sijoitus tyttöjen 20-vuotisissa oli 11.