SK Vuokselle mitaleita SM-viesteistä

19.2.2012

SK Vuoksen naiset ja miehet mitaleille SM-viesteissä, samoin H18 pojat ja D16 tytöt

Sekä miesten että naisten joukkueet suunnistivat upeasti sunnuntain SM-viesteissä Miehikkälässä.  Naisten kolmikko otti hopeaa tamperelaisen KooVeen jälkeen ja miehet nappasivat pronssia viime vuosien moninkertaisen viestimestarin, Rasti-Pielisen sekä Pellon Ponnen kovatasoisen joukkueen jälkeen. Pääsarjojen menestystä täydensivät H18 sarjan pojat hopeamitalilla sekä D16 sarjan tytöt pronssilla.

SK Vuoksen naisjoukkueessa oli nuorta voimaa ja kokemusta. Joukkueessa hiihtivät ja suunnistivat edellispäivän D20 sarjan Suomen mestari Marjut Turunen, takavuosien moninkertainen Suomen ja maailman mestari Virpi Juutilainen sekä ankkurina hiihtosuunnistuksessa nousevaa uraa tekevä Anni Toiviainen. Maalissa eroa  voittajajoukkueeseen oli 1 minuutti ja 1 sekunti. Pronssille suunnisti Kouvolan Suunnistaja, yli kolme minuuttia SK Vuokselle jääneenä.

Miesten puolella käytiin tiukka kamppailu voitosta ankkureiden kesken. Ankkuriosuudelle lähdettäessä SK Vuoksi oli toisena Ounasvaaran Hiihtoseuran jälkeen. Tuomas Kotro ankkurina joutui kuitenkin tunnustamaan niin Rasti-Pielisen Petri Kiiskisen kuin Pellon Ponnen Olli-Markus Taivaisen paremmakseen. Nuorelta joukkueelta kuitenkin upea suoritus ja antaa uskoa, että tulevina vuosina kamppaillaan jo tosissaan kirkkaammista  mitaleista.

Tulevaisuus näyttää myös hyvältä ja uutta polvea on kasvamassa SK Vuoksen vahvaan edustusrinkiin. H18 sarjassa Atso Salopelto, Osku Lyytikäinen ja Henri Similä ottivat hopeaa Suunta-Jyväskylän jälkeen. Tyttöjen D16 sarjassa Roosa Similä, Liisa Nenonen ja Sonia Juutilainen eivät kunnioittaneet itseään vanhempia, vaan ottivat sarjassa pronssia. Kaikki kolme ovat vielä 14-vuotiaita, joten pääsevät metsästämään mestaruutta samassa sarjassa vielä kaksi seuraavaa vuotta.

Myös vanhemmissa sarjoissa saatiin hyviä sijoituksia, ei kuitenkaan aivan mitaleille saakka tällä kertaa. H35 sarjassa Heikki Husu, Jussi Miikki ja Mika Tonder, smaoin kuin H45 sarjassa Juha Similä, Mika Luukkonen ja Anssi Juutilainen sijoittuivat neljänsiksi. H60 sarjassa Tapio Peippo, Kari Sartanen ja Pertti Veijalainen olivat kuudensia.