SM-sprintissä loistopäivä - Kotrolle pääsarjan kultaa

31.1.2015

Tuomas Kotro - päivän mestari!
D18-sarjan kuusi parasta. Mestari Liisa (vas.) ja päivän 5. Roosa (toinen oik.)

Talven ensimmäiset hiihtosuunnistuksen SM-mitalit ratkaistiin Padasjoella. Olosuhteet olivat ihanteelliset sprinttisuunnistukseen. Päijät-Rasti hoiti kisajärjestelyt mallikkaasti.

Mallikelpoisia olivat myös SK Vuoksen urhelijoiden suoritukset. Miesten pääsarjassa Tuomas Kotro otti suorastaan ylivoimaisen voiton. Toiseksi tullut Staffan Tunis hävisi 16 sekuntia ja kolmanneksi suunnistaneet Jyri Uusitalo ja Tommi Reponen peräti 39 sekuntia.

Myös naisten sarjassa meno oli vauhdikasta. Marjut Turunen otti pronssisen mitalin. Liisa Nenonen puolestaan dominoi tyttöjen 18-vuotiaiden sarjaa selkeällä 33 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Kouvolan Tuuli Suutariin. Roosa Similä suunnisti hienosti sijalle 5. Veeti Miikki avasi SM-kisauransa myös mainiosti sijalla 7.