Hiihtosuunnistuksen SM-erikoispitkä Ounasvaaralla

5.4.2010

Kolme SM kultaa ja pistesijat erikoispitkiltä 5.4.2010 Ounasvaaralta takasivat ykkössijan talven SM -pisteissä

Talven viimeiset SM -kisat suunnistettiin Ounasvaaran rinteillä pääsiäislauantaina Lapin Lumirastien yhteydessä. Vuorossa oli erikoispitkän matkan mestaruuskilpailu, joka oli hiihtosuunnistuksen SM-ohjelmassa nyt ensimmäistä kertaa. Erikoispitkällä matkalla pääsarjojen ratojen ohjeelliset tavoiteajat ovat n. 2,5 tuntia miehillä ja n. 2 tuntia naisilla. Vastaavasti, esim. H18 sarjassa ohjaajat ovat n. 1,5 tuntia. Maasto ja radat Ounasvaaralla tarjosivat haasteellisia reitinvalintavälejä, pitkiä nousuja ja todella vauhdikkaita laskuja. Fyysistä vaativuutta lisäsi vielä vesikeli ja osin pehmeät urat.

SK Vuoksen edustajat pitivät loistavasti seuran mainetta yllä, vaikka esimerkiksi nuorten Euroopan mestari Lauri Nenonen ei ollut kisassa mukana.

H18 sarjassa jo aiemmissa talven SM -kisoissa hopeaa ja pronssia napannutTuomas Kotro hiihti ja suunnisti nyt ylivoimaiseen voittoon. Voiton arvoa nostaa vielä se, että Tuomas on sarjassaan ensimmäistä vuotta. Tuomaksen vanavedessä Masa Juutilainen teki elämänsä parhaan henkilökohtaisen suorituksen SM -tasolla, ollen lopputuloksissa viides. Hyvää kokonaismenestystä H18 sarjassa täydensi vielä seitsemänneksi kivunnutLauri Similä.

H16 sarjassa Henri Similä teki myös parhaan SM-kisasuorituksensa ollen lopputuloksissa sijalla 8.

Varttuneempien sarjoissa mestaruuteen suunnistivat D45 sarjassa Virpi Juutilainen ja H50 sarjassa Anssi Juutilainen. Lisäksi pisteille, reilut 1,5 minuuttia pronssista, sijalle 5, suunnisti H40 sarjassa Juha Similä. H65 sarjassa Pertti Veijalainen oli sijalla 13.

Samassa yhteydessä kisailtujen Lumirastien kokonaiskilpailuvoittoihin ylsivät Tuomas Kotro ja Virpi Juutilainen. Sonia Juutilainen oli toinen sarjassa D12 ja Masa Juutilainen viides sarjassa H18.

SK Vuoksi talven SM-pisteissä ykkönen

Koko talven jatkunut hyvä menestys takasi seuralle piikkipaikan SM-pisteissä, nyt jo toisena vuonna peräkkäin. Mestaruuksia tuli yhteensä 9, mikä sekin on enemmän kuin millään muulla seuralla. SM-pistetaulukkoon pääset tästä.