Upeaa menestystä KLL:n kisoissa Hämeenlinnassa 29.-30.8.2008!!

30.8.2008

Seuramme nuoret suunnistajat venyivät loistaviin suorituksiin koululaisten SM -kisoissa Hämeenlinnan Ahvenistolla. Kilpailun keskuksena toimi Ahveniston urheilukeskus, jonka keskusrakennusta koristavat olympiarenkaat. Samalla paikalla ratkottiin nimittäin 1952 kesäolympialaisten nykyaikaisen 5-ottelun mitalit. Kilpailukeskus sijaitsi liki täsmälleen samalla paikalla kuin 5-ottelun miekkailukatokset ja radat kiersivät samoja paikkoja kuin kenttäratsastuksen ja maastojuoksun reitit. Säidenhaltija armahti kilpailijoita edellispäivän sateiden jälkeen jopa muutamalla auringonsäteellä, mutta elokuuksi sää oli kyllä muutoin kolea. Ratamestari oli laatinut Ahveniston harjumaastoon erityisesti fysiikkaa ja reitinvalintataitoa koettelevat radat. Kilpailuun oli ilmoittautunut pitkälti yli 1500 kilpailijaa kaikkiaan 175 eri kunnasta.

Kirkkaimpana saavutuksena oli viestipäivänä 15 -vuotiaiden sarjan mestaruus joukkueella Lauri Similä, Vilmalotta Silvonen ja Lauri Nenonen. Tiukassa kisassa Imatra vei mestaruuden 11 sekunnin erolla ennen Tamperetta.

ONNEA MESTAREILLE!

Myös sarjassa, jossa joukkueen muodostivat 13-, 15- ja 17 -vuotias suunnistaja (joista vähintään 1 tyttö), Imatran joukkue, Henri Similä, Hanna Varjus ja Heikki Nenonen, kamppaili mitalisijoista, päätyen tiukassa kilpailussa neljänneksi 1,5 min voittajasta ja 18 sekuntia hopeasta. Samassa sarjassa Rautjärven joukkue Antti Pellinen, Maiju Lonka ja Mikko Lonka oli 17.

13 -vuotiaiden sarjassa Ruokolahden joukkue, Henri Friari, Antti Tonder, Johanna Tikkanen suunnisti mainiosti sijalle 10.

Perjantain henkilökohtaisissa kilpailuissa ei aivan ylletty mitaleille, mutta sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon tuli useita (palkinnoille päässeet lihavoituna):

Sarjassa H18 Heikki Nenonen 28.

Sarjassa H16 Simo Villanen 37. ja Mikko Lonka 52.

Sarjassa H15 Lauri Nenonen 5., Lauri Similä 20. ja Masa Juutilainen 39.

Sarjassa H14 Arttu Kaakinen 83.

Sarjassa H13 Henri Similä 12., Antti Tonder 24., Antti Pellinen 52., Henri Friari 58. ja Riku Villanen 59.