Tytöt kunnostautuivat SM-pitkällä matkalla Jämillä

2.2.2013

D16-sarjan tyttöjen (vas. Sonia Juutilainen, Roosa Similä ja Liisa Nenonen) kokonaispanos oli erinomainen.

Tyttöjen 16-sarjassa Sonia Juutilaiselle hopeaa ja Liisa Nenoselle pronssia. Mitalit olivat tytöille ensimmäiset henkilökohtaiset mitalit SM-tasolla.

Kauden ensimmäiset hiihtosuunnistuksen SM-kilpailut Jämillä kisailtiin erinomaisissa olosuhteissa. Liukas keli siivitti kovaan vauhdin pitoon, mikä monien kohdalla kostautui virheinä.

SK Vuoksen nuorten ja pääsarjojen edustajilla oli kahtalaiset tunnelmat.  Tällä kertaa seuran vahvasta nuorisokaartista parhaaseen menestykseen ylsivät 16-vuotiaat tytöt. Sonia Juutilainen nousi  alun virheiden jälkeen SM-hopealle  jääden 39 sekuntia kisan voittaneeseen Rajamäen Rykmentin Krista Lahtiseen. Seurakaveri  Liisa Nenonen suunnisti pronssille  21 sekuntia hopeasta ja  SK Vuoksen hyvää kokonaispanosta täydensi vielä Roosa Similä sijoittumalla kymmenenneksi. Koko tyttötrio kilpailee sarjassa ensimmäistä vuottaan, joten menestystä on odotettavissa tulevaisuudessakin.

Vauhtia riitti myös vanhempien poikajunioreiden sarjassa. H20-sarjassa Lauri Nenonen ja Tuomas Kotro ennättivät jo hetken aikaa iloita reilusta kaksoisvoitosta, mutta molempien kohtaloksi tuli lopulta hylkääminen väärällä rastilla leimaamisen vuoksi. Erikoista oli vielä se, että molemmat leimasivat samalla väärällä rastilla. H18-sarjassa Henri Similä sijoittui kovatasoisessa kilpailussa neljänneksi menettäen mitalin pariin isomman luokan virheeseen.

Naisten pääsarjassa Marjut Turunen sijoittui yhdeksänneksi ja Anni Toiviainen oli sijalla 13. Kumpikaan ei ollut päivän suoritukseen tyytyväinen, mutta suorituksesta ei heti löytynyt selkeää selitystä tappiolle.  Sijalle 13 suunnisti myös miesten pääsarjassa Simo Turunen.

Tästä pääset järjestäjien tulossivuille.