Historiallinen kolmoisvoitton SM-sprinteissä Iissä

28.2.2011

Lauri Nenonen, Tuomas Kotro ja Lauri Similä ottivat riemastuttavan kolmoisvoiton SM-sprintissä Iin Illinsaaressa. Sprinttiviestissä H18 sarjassa kaksoisvoitto: SK Vuoksen ykkösjoukkuessa hiihtivät Tuomas Kotro ja Lauri Similä, kakkosjoukkuessa Lauri Nenonen ja Masa Juutilainen.

Historiallinen kolmoisvoitto H18 pojille SM-sprintissä ja viestissä vielä kaksoisvoitto Iissä 26.2.-27.2.2011

Lauri Nenonen, Tuomas Kotro ja Lauri Similä ottivat riemastuttavan kolmoisvoiton SM-sprintissä Iin Illinsaaressa. Lauri Nenonen vei tällä kertaa Suomen mestaruuden ja samalla revanssin Tuomaksesta, jolla on jo taskussaan nuorten MM –hopea samalta matkalta sekä pitkän matkan Suomen mestaruus parin viikon takaa. Lauri Similä täydensi menestystä ottamalla pronssia ja samalla ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruusmitalin. Viestistähän sama kolmikko otti jo kultaa aiemmin tänä talvena. Upeaa kokonaismenstystä täydensi vielä Masa Juutilainen sijoittumalla kahdeksanneksi.

H16-sarjassa Osku Lyytikäisen sijoitus oli 11., Henri Similä 15. ja Atso Salopelto 19. H18-sarjassa Markus Hakkarainen oli 19. ja Arttu Kaakinen 25.

Muissa sarjoissa SK Vuokselaisista mitaleille ylsivät Virpi Juutilainen voittamalla kultaa sarjassa D50,  Marja Tonder pronssia sarjassa D45 ja Anssi Juutilainen pronssia sarjassa H50. H45-sarjassa Juha Similä sijoittui 8:ksi.

Sprinttiviestit huipentuivat kaksoisvoittoon

Sunnuntain sprinttiviesteissä nähtiin tiukkoja kamppailuja kärkisijoista. Ratamestari Anneli Vilppola oli onnistunut laatimaan tasa-arvoiset hajontaradat eri osuuksille ja näin viestien jännittävyys ja kiinnostavuus säilyi loppumetreille saakka.

SK Vuoksi asetti H18-sarjaan kaksi tasavahvaa joukkuetta ja alunperinkin tavoitteena oli kaiken onnistuessa kaksoisvoitto. Ykkös- ja kakkosjoukkueet ottivatkin paikkansa heti ensimmäisellä osuudella Tuomas Kotron ja Lauri Nenosen tullessa peräkanaa vaihtoon, kakkosen pitäessä niukasti kärkipaikkaa. Toisella osuudella tilanne muuttui sen verran että ykkösen Lauri Similä tuli vaihtoon muutaman sekunnin ennen kakkosen Masa Juutilaista ja sama asetelma säilyi kolmannella osuudella. Ankkurit taivalsivat alkumatkan hajonnat tasatahtia ja olivat lopun putkiosuuden alkaessa lähes tasoissa. Viimeisten rastien syherössä molemmat ankkurit tekivät pikkkuvirheen ja viimeiselle tultaessa ykkösjoukkueen Lauri Similä oli sitten pari metriä edellä kakkosen Masa Juutilaista. Loppuviitoituksella molemmat pistivä kaikkensa peliin ja lopulta eroa maalissa oli ykkösjoukkueen hyväksi yksi sekunti.

Toisen mestaruuden sprinttiviesteissä veivät H90-sarjan (yhteisikä vähintään) Juha Similä ja Anssi Juutilainen. Lisäksi D90 sarjassa Marja Tonder ja Virpi Juutilainen ottivat hopeaa.

Poikien H16-sarjassa joukkue Henri Similä-Atso Salopelto tipahti pikkuvirheiden jälkeen niukasti mitaleilta ollen neljäs. Ja sairastapausten vuoksi H20-sarjaan koottu joukkue Markus Hakkarainen-Osku Lyytikäinen sinnitteli sijalle viisi.

H130-sarjassa joukkueen Urho Ryytty-Pertti Veijalainen sijoitus oli 13.