Hiihtosuunnistuskausi päätökseen SM-erikoispitkällä matkalla

29.3.2015

Rovaniemi oli tänään SM-erikoispitkien näyttämönä. Isorakan ja Toramoharjun tiukkaakin tiukemmat vaaran rinteen pistivät kisaajat kovalle koetukselle. Sarjoissa H/D16, H/D18, H/D20 ja H/D21 oli yhteislähtö hajonnoin ja muissa sarjoissa normaali väliaikalähtö.

Naisten pääsarjarjassa 30,9 km matkalla Marjut Turunen nousi matkan loppupuolella mitalitaisteluun suunnistaen SM-pronssille. Voiton vei Mira Kaskinen ja toinen oli Mervi Pesu. Miesten pääsarjassa Tuomas Kotro oli koko matkan hyvissä asemissa. Mitali karkasi Tuomaksen käsistä vasta 40,8 km matkan viimeisillä kilometreillä. Staffan Tunis vei SM-kullan selkeällä erolla Ville-Petteri Saarelaan. Janne Häkkinen suunnisti pronssille. Tuomas jäi Jannesta ainoastaan 43 sekuntia eli Tuomaksen sijoitus oli 4:s.

Tyttöjen D18-sarjassa (17,6 km) Liisa Nenonen hiihtosuunnisti varmasti hopealle. Eroa kultaa vieneeseen Tuuli Suutariin tuli 1 min 25 sek. Roosa Similä oli 5:s. Veteraaneissa Tapio Peippo (H65) nappasi pronssisen mitalin.

Mikäli haluat tutustua hienoon kisamaastoon, niin miesten ja naisten pääsarjojen gps-seuranta antaa siihen oivan mahdollisuuden. Tästä pääset H21-sarjan seurantaan ja tästä D21-sarjan seurantaan.

Lopputulokset (Huomaathan, että SM-tuloksissa ei huomioida ulkomaalaisia.)