Kaksi hopeaa ja pronssi SM-keskimatkalta Joensuusta 6.3.2010

6.3.2010

Sarjassa H18 Tuomas Kotro jäi Suomen mestaruudesta niukat 5 sekuntia ja seurakaveri Lauri Nenonen nappasi vielä pronssia. Anssi Juutilainen suunnisti SM-hopeaa sarjassa H50.

Vuoden 2010 SM-keskimatka kilpailtiin lähes täydellisissä olostuhteissa. Joensuulainen suunnistusseura Kalevan Rasti oli tehnyt ratamestari Jussi Silvennoisen johdolla erinomaista työtä järjestelyjen suhteen. Kun jo tutuksi tullut luminen talvi ja aurinkoinen pakkassää kruunasi puitteet, ei kenelläkään varmasti jäänyt jossiteltavaa ainakaan olosuhteiden puolesta.

Sitä vastoin moni varmaan katsoo kilpailun jälkeen peiliin omaa suoritusta analysoidessaan. Riittikö taito ja suorituksen hallinta vaativan kisan loppuun saakka tai oliko sitä tuuppausvoimaa ja kestävyyttä riittävästi urilla etenemiseen?

Joka tapauksessa SK Vuoksen mitaliputki SM-kisojen osalta jatkui edelleen. Myös mestaruus oli enemmän kuin lähellä. Sarjassa H18 Tuomas Kotro jäi Suomen mestaruudesta niukat 5 sekuntia ja seurakaveri Lauri Nenonen nappasi vielä pronssia. Tuomaksen mestaruus olisi ollut vieläkin lähempänä ilman maalisuoralla tapahtunutta harmillista kaatumista. Huomattava on, että pojat kisaavat sarjassa vasta ensimmäistä vuotta ja kaikki muut 6 parhaan joukkoon sijoittuneet olivat vuotta vanhempia ja nuorten MM-kisakävijöitä. Tuomaksen ja Laurin ohella samassa sarjassa Simo Villanen oli 11. ja Lauri Similä 13.

D18 sarjassa Vilmalotta Silvonen sijoittui muutamien kiertelyjen jälkeen sijalle 9, D21 sarjassa Anni Kovanen sijalle 20 ja D16 sarjassa Maiju Lonkasijalle 16.

Varttuneempien sarjoissa Anssi Juutilainen suunnisti SM-hopeaa sarjassa H50. Juha Similä sijoittui H40 sarjassa 10.:ksi ja H65 sarjassa Pertti Veijalainen 13.:ksi, samassa sarjassa Urho Ryytty oli 28.

Daamien puolella Lea Nenonen oli sarjan D45 7. ja Raija Ryytty sarjan D65 8. Marja Tonder ja Päivi Friari sijoittuivat 10.:ksi ja 11.:ksi sarjassa D35