SM-keskimatka Savonlinnassa ja Sastamalassa 19.9.2009 ja SM -viestit Liperissä ja Säkylässä 20.9.2009

21.9.2009

Ryhmä 1:n SM -keskimatkat suunnistettiin Savonlinnassa ja ryhmä 2:n keskimatkat Sastamalassa lauantaina 19.9. Aamupäivällä ratkottiin karsintakisoissa paikka iltapäivän finaaleihin. Sunnuntaina kilpailtiin viestisuunnistuksen Suomen mestaruuksista 1 -ryhmän osalta Liperissä Kalevan Rastin isännöimänä ja ryhmä 2:n osalta Säkylässä.

Tapio Peippo, H60 ja Pertti Päivänranta, H55 suunnistaivat mestareiksi Sastamalassa. Lisäksi Marja Tonder sijoittui 4. sarjassa D40 ja Anssi Juutilainen 6. sarjassa H50.

Savonlinnassa tehtiin SK Vuoksen osalta historiaa. Ensimmäisen kerran seuran olemassa olon aikana myös ryhmä 1:n kesäsuunnistuksen kisoista tuli mitali. Tuojana Lauri Nenonen, mitalin väri oli hopeinen sarjassa H16. Samassa sarjassa Tuomas Kotro oli 7. ja Lauri Similä 17. D16 sarjassaVilmalotta Silvonen suunnisti sijalle 12.

Ohessa seuramme edustajien tulokset keskimatkan A-finaaleista.

R1 Savonlinna (tästä näet viralliset tulokset)

• H65 Timo Tiira 46.

Sunnuntain viesteissä seuramme suunnistajat jatkoivat samaa menestyksekästä linjaa.

H55 sarjan viestissä kolmikko Tapio Peippo, Jorma Karvonen ja Pertti Päivänranta ottivat Suomen mestaruuden reilun minuutin erolla. Sama kolmikko on hallinnut tätä sarjaa jo useita vuosia.

Ryhmä 1:n viesteissä H16 sarjan pojat. Lauri Similä, Lauri Nenonen jaTuomas Kotro  olivat koko viestin ajan kärkikamppailussa mukana. Tiukassa taistossa  saavutuksena oli hienosti SM -pronssia. Tämäkin on seuran ensimmäinen viestimitali kesäsuunnistuksessa ryhmä 1:n kisoissa.