Hiihtosuunnistuksen SM-kilpailut Sodankylässä

30.3.2014

D16, sprintti
Väinö ja ensimmäinen SM-mitali
D21 keskimatka tarjosi myös fyysisiä haasteita.

Huonojen lumiolosuhteiden takia kaikki eteläisessä Suomessa järjestetyt hiihtosuunnistuskilpailut jouduttiin talven mittaan perumaan. Tämä vaikutti myös SM-kilpailuihin niin, että kaudella 2013-2014 SM-mitaleita jaettiin ainoastaan kuluneena viikonloppuna Sodankylässä Lapin Lumirastien yhteydessä sprintissä, keskimatkalla ja erikoispitkällä.

SK Vuoksi sai menestystä nuorten sarjoissa. H14-sarjassa sprintissä Väinö Kotro nappasi ensimmäisen SM-mitalinsa ollessaan toinen. Väinö voitti keskimatkan ja erikoispitkän sekä Lapin Lumirastien kokonaiskilpailun, mutta SM-mitaleja jaettiin vain sprintissä.

D16-sarjassa Liisa Nenonen kasasi värisuoran: sprintistä kultaa, keskimatkalta pronssia ja erikoispitkältä hopeaa. Roosa Similä oli myös hienosti 4., 6. ja 5. H20-sarjassa Henri Similä sijoittui sekä sprintissä että keskimatkalla viidenneksi. Erikoispitkämatka päättyi välinerikon myötä keskeytykseen.

Pääsarjoissa vuokselaiset keräsivät plaketteja. Miehissä Tuomas Kotro paransi kulkuaan päivä päivältä ollen kovassa seurassa 10., 7. ja 5. Simo Turunen hiihti sijoille 7., 5. ja 6. Naisissa Anni Toiviainen hiihti sijat 5., 12 ja 5. sekä Marjut Turunen sijat 6 ja 11, erikoispitkän jäädessä tänä vuonna väliin.

Sodankylä tarjosi urheilijoille hulppeat olosuhteet. Lunta oli 60 cm, ladut erinomaisessa kunnossa ja myös sää suosi kilpailijoita.