SM-keskimatka Alavudella ja Pöytyällä 17.9.2011

17.9.2011

Virpi Juutilaiselle (D50) ja Marja Tonderille (D45) hopeaa SM-keskimatkalta. Tuomas Kotro (H18) ja Lauri Nenonen (H18) niukasti mitalisijojen ulkopuolella plaketeilla.

Ryhmä 1:n SM-keskimatkat suunnistettiin Alavudella ja ryhmä 2:n keskimatkat Pöytyällä lauantaina 17.9.2011 Aamupäivällä ratkottiin karsintakisoissa paikka iltapäivän finaaleihin.

SK Vuoksen ikänaiset Virpi Juutilainen (D50) ja Marja Tonder (D45) tekivät jälleen erinomaiset suoritukset Pöytyällä ottaen hopeiset mitalit. Tuomas Kotro (H18) ja Lauri Nenonen (H18) kamppailivat tiukasti mitaleista Alavudella. Äärimmäisen jännittävässä kilpailussa molemmat joutuivat taipumaan niukasti palkintopallin ulkopuolelle. Tuomas jäi pronssista 10 sekuntia ja hopeasta 16 sekuntia ollen viides. Lauri oli Tuomaksen perässä 9 sekuntia napaten 6. sijan. Kaiken kaikkiaan mainio suoritus molemmilta pojilta. Myös Essi Väisänen teki onnistuneen suorituksen ottaen sijan 17. Essi pääsee vielä ensi vuonna samaan sarjaan.

Tuomas kommentoi kilpailua seuraavasti: "Erittäin sujuvaa suunnistusta muutamaa 10-15 sekunnin kauneusvirhettä lukuun ottamatta. Maasto oli nautinnollista keskimatkaa, mutta olisin toivonut hieman haastavampaa rataa." Lauri puolestaan analysoi suoritustaan seuraavasti: "Alku lähti hieman takellellen likkeelle, mutta sitten sain suunnistusrytmistä kiinni. Kisan aikana suunnistusajatus karkasi ainoastaan yhden kerran. Sen seurauksena tein noin 1,5 minuutin virheen. Virheen jälkeen pistin kaasun pohjaan ja loppu sujui hienosti. Maasto oli mukavaa ja selkeää, eikä tarvinnut näperrellä liikaa pienten yksityiskohtien kanssa."

Ohessa koonnos seuramme edustajien tuloksista A-finaaleista.

R1 Alavus (tästä näet viralliset tulokset)