12.-13.2.2011 hiihtosuunnistuksen SM-kilpailut Jämsässä pitkä matka ja viesti

13.2.2011

Vuoden 2011 ensimmäiset Suomen mestaruuskilpailut alkoivat seuramme osalta mainiosti. Kotiin tuomisina oli lauantain pitkältä matkalta kolme Suomen mestaruutta ja yksi hopea. Sunnuntain viesteissä tuli vielä jatkoksi kaksi mestaruutta ja yksi hopea.

Pitkä matka 12.2.2011

PItkän matkan mestaruudet ratkottiin Jämsän Kaipolassa Pitkävuoren maastoissa. Keli oli muutaman päivän pakkasjakson jälkeen varsin nihkeä, vaikka lämpötila kipusikin siedettäviin -12 - -15 asteen lukemiin. Kun maasto oli kohtalaisen kumpuilevaa ja urat suurimmaksi osaksi kapeita tasuriuria, joutui hartiapankki ja vatsalihakset siinä määrin koetukselle, että vaatimukset harjoittelun painotuksille varmaan kirkastuivat useimmille. Ja töitä oikein tehneet palkittiin.

Kaksoisvoittoon suunnistivat H18 sarjassa Tuomas Kotro ja Lauri Nenonen. Tuomas jatkoi Kouvolan katsastuksissa ja Norjassa käydyissä nuorten MM-kisoissa alkanutta menestyssarjaa nappamalla voiton reilut 2 min ennen Lauria. Lauri johti kisaa vielä puolen tunnin kohdalla, mutta väärälle uralle harhautuminen toi juuri tuon 2 minuutin virheen. Seuran hyvä panosta tässä sarjassa täydensi vielä Lauri Similä kahdeksannella sijallaan.

H16 sarjassa tuli SK Vuokselaisille jälleen hyviä sijoituksia. Henri Similä sijoittui neljänneksi, Osku Lyytikäinen 11.:ksi ja Atso Saloplelto 13.:ksi. Myös D18 sarjassa Vilmuri Silvonen otti paikan kymppisakissa sijoittuen kehdeksanneksi.

Veteraanisarjoissa Anssi ja Virpi Juutilainen toivat mestaruudet sarjoista H50 ja D45. Marja Tonder sijoittui D45 sarjassa neljänneksi ja saman sijan H60 sarjassa pukkasi Tapio Peippo.

Muut sijoitukset näet tulossivuilta.

Viesti 13.2.2011

Viestiaamu valkeni paukkuvan pakkasen merkeissä. Tunti ennen alkuperäistä kilpailujen aloittamisajankohtaa maalialueella mitattiin vielä -24 astetta. Viestin alkua siirrettiin tuomarineuvoston päätöksellä 1,5 tuntia ja auringon noustua horisontin ja kerrostalojen takaa, lämpötila nousi samassa tahdissa. Viesti saatiin lopulta vietyä läpi -16 - -18 asteen pakkasessa.

SK Vuoksi lähti kilpailuun ennakkosuosikkina useassa sarjassa ja lähes kaikissa näissä sarjoissa menestys olikin loistavaa. Suomen mestaruudet tuli sarjoissa H18 ja D45 ja hopeaa sarjassa H16 ja lisäksi nelossija sarjassa H20.

H18 sarjan mestaruus oli varsin ylivoimainen. Kaikki suunnistivat osuutensa nopeimman ajan, kuten muuten kahtena edellisenäkin vuonna. Joukkueessa suunnistivat Tuomas Kotro, Lauri Similä ja Lauri Nenonen.

H16 sarjassa oli jännitystä riittämiin. Osku Lyytikäinen avasi mainiosti tuoden viestin vaihtoon kolmantena. Atso Salopelto teki kakkososuudella varman suorituksen ja nosti joukkueen kakkoseksi ja sama sija pysyi myös Henri Similän ankkuriosuudella. Tappiota voittajajoukkue Naville Mikkelistä tuli reilu minuutti.

H20 sarjassa joukkue Simo Villanen, Masa Juutilainen, Markus Hakkarainen sijoitui neljänneksi ja D21 sarjassa Anni Kovanen, Riikka Laitinen ja Vilmalotta Silvonen yhdeksänneksi.

Ylivoimaiseen voittoon suunnistivat myös D45 sarjan Marja Tonder, Lea Nenonen, VIrpi Juutilainen.

Viestin tulossivuille pääset tästä.

SM-kilpailujen ensimmäisen osan jälkeen SK Vuoksi siirtyi SM-tilaston kärkeen. Tilastosivulle pääset tästä.